O meni

Rastlinski svet me od nekdaj fascinira. Čeprav sem eterična olja od blizu srečala večkrat, je bilo prelomno raziskovanje v okviru doktorskega študija. Vrednotila sem kakovost lokalnih zdravilnih in aromatičnih rastlin, največji del pa je predstavljalo določanje vsebnosti eteričnih olj, zato sem ure in ure preživela v družbi analitskega destilatorja.

Kasneje sem eterična olja spoznala še z aromaterapevtskega vidika in od takrat združujem znanstveno-raziskovalni svet z aromaterapevtskim. Raziskovalna žilica, biološko ozadje uporabe zdravilnih rastlin in veselje do predajanja znanja so bili spodbuda za strokovna predavanja in seminarje ter za blog, preko katerega lahko dosežem večji krog bralcev.

Blogu Od rastline do aromaterapije, ki je nastal poleti 2016, se je dobro leto kasneje pridružil še angleški PhytoVolatilome.

Preko obeh želim posredovati neodvisne informacije ter predstaviti eterična olja in aromatične rastline v širšem kontekstu, z znanstvenim pristopom in kritičnim pogledom, brez mistifikacij ali marketinških zavajanj. Prizadevam si aktivno prispevati k temu, da strokovno podprta terapevtska uporaba eteričnih olj najde svoje pravo mesto in ne ostane le še ena trendovska alternativna metoda.

Blog je namenjen vsem, ki vas trenutno stanje na področju eteričnih olj spravlja v obup ali pa celo odbija od njihove uporabe, če iščete preverjene in neodvisne informacije in vas zanimajo eterična olja ali drugi aromatični izvlečki z naravoslovnega vidika.

dr. Petra Ratajc, univ. dipl. biol.

KONTAKT: petra@petraratajc.com ali tukaj.